Stacks Image 17
Stacks Image 66
Stacks Image 64
Stacks Image 68
Goede start!!
 
Wat zijn we goed gestart met veel
Kinderen in de dienst.
 
Na de vakantie beginnen we wel met een heel bijzonder verhaal van Henk, hij wilde graag aan een toren bouw wedstrijd meedoen. Maar had niet zo goed gelezen. Gelukkig hadden wij dat wel en hebben samen een prachtige toren gebouwd.
 
Op 18 september was de start dienst.
Met een mooie inleiding van dominee Janneke met een filmpje over een frietje vrede. Uhm frietje vrede ? Ja echt frietje vrede:) het geweer was een schepje geworden en dan kan je een aardappel planten.
Dan is het geduld hebben en vertrouwen dat het groeit.
Van de oogst mochten wij allemaal na een fietstocht of met de auto om een frietje vrede en die smaakte allemaal heerlijk.

onbekend
 
Maar tijdens de dienst hebben we nog iets gedaan. Thema is aan tafel dit jaar in de kerk. En hoe ga je aan tafel ? Precies beetje opgedoft, netjes of vrolijk.
De oogst van de aardappel hebben we dan ook beetje leuk gemaakt.
 
Hoe vind jij de aardappel geworden?
 
Wil jij nu ook op de hoogte zijn wat wij allemaal doen met en voor de kinderen en tieners stuur een app/mail  
jeugd@pknkloetinge.nl en we houden je op de hoogte.
Natuurlijk ben je elke zondag van harte welkom in de Geerteskerk.
 
Wij zoeken wij volwassen om te begeleiden bij de nevendienst. Iets voor jou?
 
We hopen je allemaal weer te zien!
Groeten Nevendienst

Stacks Image 25
onbekend
het doel: is om de tieners/jong volwassenen te bereiken  

wanneer : door avonden of op zondag naar een andere kerk te gaan weer een speciale tiene/jongeren  dienst is.
maar ook ze te betrekken bij de "gewone"zondagse dienst. 
 we hopen ook aan landelijke activiteiten te kunnen deelnemen zoals sirkelslag.
maar elk jaar maakt deze groep ook een heerlijk paasontbijt voor de gemeente en helpen ze vaak bij de nevendienst op bijzondere dagen.
filmavonden en eten met elkaar staan op het verlanglijstje


waarom: we vinden het belangrijk om vanuit de tiener/jongvolwassenen te kijken en de te helpen bij hun weg te vinden in het geloof en hoe je daar met elkaar vorm aan kan geven. 

hoe: in gesprek met de jongeren zelf en samen aan tafel en horen wat er leeft,
         we willen ze vooral informeren via apps en ook de ouders/verzorgers
        via het mailadres
onbekend

 jeugd@pknkloetinge.nl kun je je gegevens door geven en kom je in de verzendlijst voor de tieners en jeugd zodat je altijd op de hoogte bent.
 
meer informatie kun je opvragen bij :
jeugdouderling 
Els Robbeson  0614256768
 jeugd@pknkloetinge.nl
Overzicht van jeugdwerk Protestantse gemeente te Kloetinge
kindernevendienst3-225x300Kindernevendienst  leeftijd: 0 - 12 jaar Doel: uitleg en verwerking van Bijbelverhalen met de methode  ‘Kind op Zondag’ Wanneer: wekelijks tijdens de eredienst op zondagmorgen. 2 groepen: jongste groep (groep 1 t/m 4 basisschool) en oudste groep (groep 5 t/m 8 basisschool).
Inlichtingen bij: Jenny Kole, tel: 0113 227753. E-mail: mckole@zeelandnet.nl of jennykole@live.nl
 
Tienercatechese    12-16 jarigen Doel: leggen van een kennisbasis in alles wat met kerk en geloof te maken heeft. Dit gaat samen met de Pg te Goes en de Pg te 's-Heer Hendrikskinderen. We komen 1x per 14 dagen bij elkaar. De eerste keer gaan we op een ontspannen manier kennis maken en checken we welke dag in de week het meest geschikt is. Tijdens het seizoen bespreken we samen vragen die bij de tieners leven over God, geloof en kerk en daarbij zal ook het een en ander worden uitgelegd en verteld. Er zal gebruik gemaakt worden van diverse werkvormen, beeldmateriaal en eventueel muziek. Het is de bedoeling dat de ouders regelmatig op de hoogte worden gehouden met wat er is gedaan zodat er eventueel thuis verder gepraat kan worden.
Jongerenactiviteiten   leeftijd 12 - 16+ jaar. sirkelslag-225x300Sirkelslag YOUNG, een spannend en interactief spel tussen jeugdgroepen (12-16 jaar). Samen strijden ze tegen honderden andere groepen uit heel Nederland, gewoon vanaf de eigen locatie. Via social media staan de jeugdgroepen met elkaar in contact. Sirkelslag YOUNG brengt ieder jaar een bijbels thema op een laagdrempelige manier onder de aandacht bij jongeren. Sirkelslag is daarmee ook geschikt om jongeren die niet vaak (meer) in de kerk komen te betrekken bij activiteiten.
Het thema van Sirkelslag YOUNG 2020 is ‘Kom in beweging’. Het verhaal van Jona loopt als rode draad door de spellen heen. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks ontdekken de jongeren hoe Jona daar terecht is gekomen. Met de hulp van anderen komt Jona in beweging en trekt hij naar Nineve. Daar komen de mensen ook in beweging. Het verhaal krijgt een nieuwe wending. Inlichtingen bij de jeugdouderling:
Catechese 16+    leeftijd: 16-19 jr. Doel: verwerking van vragen van opgroeiende tieners gerelateerd aan de wereld van kerk en geloof. Inlichtingen bij de jeugdouderling:
 
Stacks Image 62

Geerteskerk, Geertesplein 24, 4481 AN  Kloetinge
Diaconie:  Postbus 2066, 4460 MB Goes
Kerkrentmeesters:  Postbus 2066, 4460 MB Goes
Overige adressen klik hier

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.