Kerkrentmeesters

College van Kerkrentmeesters

Giften en collecten:

04.10 € 130,55

25.10 € 105,50

01.11 nnb

08.11 € 125,75

15.11 € 119,75

22.11 € 129,50

App KERKGELD wordt APPOSTEL

Medio augustus is de app KERKGELD opgevolgd door de app APPOSTEL. Mensen die inmiddels met deze app werken kunnen met de huidige inloggegevens verder werken in APPOSTEL. De nieuwe app is wederom gratis te downloaden in de appstore of Google Play. De app is zowel voor diaconie als kerkrentmeesters ingericht. Een extra service aan u om giften en collecten nog eenvoudiger te maken.

Uit de vergadering:

Naar aanleiding van het gesprek over de Kerkenvisie gaan wij kijken naar een project over herbestemming/multifunctioneel gebruik van de kerk (toren, schip en Noorderkoor).

De heer Aart Bergwerff is woensdag 18 november begonnen  met een onderzoek naar ons kerkorgel. Donderdag 26 november was hij nogmaals in Kloetinge. Rene Nijsse gaat binnenkort een nieuwe windmachine plaatsen bij het orgel.

Begin november was er het jaarlijkse overleg met de musici en de predikant. Drie belangrijke besluiten zijn genomen: (1) het preludium komt voor het welkom; na het welkom starten we met een aanvangslied. (2) De zanggroep zal voortaan begeleid worden vanaf het orgel i.p.v. het kistorgel. (3) Joel Boone zal gevraagd worden als vierde vaste organist in Kloetinge.

Dit jaar zullen we een iets kleinere kerstboom plaatsen (in het midden van het grote koor). Kleiner zodat we met minder mensen kunnen optuigen.

Wellicht zullen de diensten op kerstnacht/morgen verdeeld worden onder de kerkgangers. Let dus goed op de mededelingen op de nieuwsbrief over de organisatie van kerst.

Dinsdag 24 november was het jaarlijkse inspectierapport van Monumentenzorg binnen. Goed om te zien dat de staat van het gebouw goed is. Er is natuurlijk altijd werk, maar het is te overzien. Mogen we hier ook wel eens Ab Lokerse en RDH Architecten (Henk Ruissen) bedanken voor de goede zorgen.

Gelukkig kunnen we iedere zondag gebruik maken van het Geerteshuis als overloop voor de kerk. Fijn dat Lucy het gebouw open wil stellen. Iedere zondag zit daar overigens een gastvrouw op u te wachten! En samen is toch beter dan alleen thuis.

 

Namens het CvK, Niek Walhout.