Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond met Alain Verhey

29/09/2021 @ 19:30

$7

Avond met Alain Verhey

Lezing Alain Verhey over “Ode aan de verliezer”.

Onze maatschappij draait om succes. De wereld lijkt er soms te zijn voor de sterke, mooie, succesvolle, zelfredzame mensen. Maar wat als je daar niet bij hoort, val je dan buiten de boot of is er voor jou ook plaats op deze wereld? Theoloog Alain Verheij zoekt aan de hand van zijn boek ‘Ode aan de verliezer’ naar Bijbelse verhalen over winnaars en verliezers. Op zijn eigenwijze manier leert Verheij ons wat we kunnen leren van verhalen van de “losers”, de mensen met minder mogelijkheden, degene die onderop liggen. De verliezer wordt op het schild gehesen.

Waar ook menig Christen moeite vaak moeite heeft met de bruutheid van het Oude Testament laat hij de lessen zien die de verhalen van “moord en doodslag” van toen betekenen voor de maatschappij van nu. Daarbij is hij nadrukkelijk niet op pad om de ongelovigen in zijn kamp te krijgen, wel laat hij graag zien hoe relevantie die antieke verhalen voor onze moderne wereld zijn. Kunnen de Kaïns en de Abels van deze wereld elkaar leren omhelzen?’
Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Hart&Ziel Kloetinge en Boekhandel de Koperen Tuin. In het verlengde van Verhey zijn missie zal deze avond dan ook niet in de kerk van Kloetinge plaatsvinden maar gehouden worden in de Koperen Tuin.

 

Datum en tijd: Woensdag 29 september om 19.30 uur.

Plaats: Boekhandel “de koperen tuin”.Kaarten á € 7,– aan de deur

Gegevens

Datum:
29/09/2021
Tijd:
19:30
Kosten:
$7

Locatie

De koperen Tuin

Organisator

Hart & Ziel