Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

29 maart start Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

29/03/2020 @ 15:00

De opening en de start van de expositie zijn tot nader orde uitgesteld i.v.m. het coronavirus.

Meer informatie is te vinden op:

www.hartenzielkloetinge.nl

We hebben er lang over nagedacht en gepraat maar op 29 maart mogen we dan echt van start. Onze eerste activiteit van de pioniersplek, verbonden met de PKN Kloetinge: “Hart & Ziel”.

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

Met onze eerste eigen productie, “Het Mooiste Lied”, willen we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken. Zondag 29 maart om 15:00 uur geven we in de Geerteskerk het startschot voor onze Pioniersplek “Hart& Ziel Kloetinge” en opent de tentoonstelling.

We exposeren werk van Jopie Minnaard, Frida van Overbeeke en Marja de Lange. In 2008 verscheen het geïllustreerde ‘Waèr a ‘t arte vol van is’, een Zuid-Bevelandse vertaling van Hooglied. Het boekje ‘Waer a ‘t arte vol van is’, is door Jopie Minnaard geïllustreerd, de tekst is gemaakt door de bijbelvertaalgroep van ‘t Kerkje van Ellesdiek.

Voor de huidige expositie heeft Jopie Minnaard een aantal nieuwe werken gemaakt.

Daarnaast maken bronzen beelden van de hand van Frida van Overbeeke deel uit van de tentoonstelling. Ook zijn er schilderijen te zien van de hand van Marja de Lange. In haar schilderijen werk was Hooglied vaak een thema.

Vanaf de openingsmiddag zal de nieuwe uitgave van het boek van Jopie Minnaard, ’Waèr a ‘t arte vol van is’ te koop zijn. De middag start om 15:00 uur, de toegang is gratis, in de Geerteskerk te Kloetinge. Het vocaal ensemble Musica Cordis zal een aantal toepasselijke stukken ten gehore brengen.

Uiteraard wordt een bijdrage ter bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld. De tentoonstelling is vervolgens te bezichtigen op woensdag- en zaterdagmiddag.

Donderdagavond 23 april hebben we Rabbijn Marianne van Praag uit Den Haag te gast. Zij geeft een lezing over Hooglied. Hooglied is in de Joodse traditie een belangrijk Bijbelboek en staat vaak centraal rondom het Pascha.

Donderdagavond 14 mei: Liesbeth Franken brengt een liedprogramma getiteld “Het Lied van de Liefde”. Ze put haar repertoire o.a. uit Jiddische en Sefardische traditionals, Franse chansons en Latijns-Amerikaanse liedjes het programma wordt afgesloten met een klankschaalmeditatie.

Donderdagavond 27 mei vertelt Heleen Pasma over Hooglied. Voor de thema-avonden wordt een toegangsprijs gevraagd. Meer informatie is te vinden op:

www.hartenzielkloetinge.nl

We hopen u tijdens de opening of op de thema-avonden te mogen begroeten.

Werkgroep “Hart en Ziel Kloetinge”

Gegevens

Datum:
29/03/2020
Tijd:
15:00

Locatie

Geerteskerk

Organisator

Hart & Ziel