Predikant

Mededeling van de predikant.

Keek op de preek

Door omstandigheden is de tweede ‘keek op de preek’ op 24 maart niet door gegaan. De volgende nabespreking is nu gepland op woensdag 28 april om 10.00 uur via ZOOM. Als u wilt meedoen kunt u zich opgeven bij ds. Janneke Herweijer

, of: 06-47410756) en dan ontvangt u een link, waarmee u kunt deelnemen. Als u mee wilt doen, maar niet overdag kunt, laat het me dan ook even weten. We kunnen dan uitwijken naar een avond. 


Pastoraal spreekuur
Door de nieuwe beperkende maatregelen is het steeds opnieuw zoeken naar wat er wel mogelijk is. Elkaar ontmoeten is op dit moment niet mogelijk, maar telefonisch contact kan wel. Met ingang van dinsdag 2 februari ben ik op dinsdag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 10-11 voor een pastoraal spreekuur. Als er iets is wat u wilt doorgeven, wilt vragen kunt u me bereiken, of ook voor zomaar een gesprekje. Vaak kan een enkel –soms kort-gesprek de dag anders kleuren. Aarzelt u niet om te contact op te nemen (06-47410756).
Met hartelijke groet, Janneke Herweijer.


Van de predikant

Tussen Pasen en Pinksteren.

Als u dit leest ligt Pasen achter ons. Voor de tweede keer hebben we dan Pasen gevierd onder uiterst sobere omstandigheden. Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel, en om me heen hoor ik steeds vaker gemeenteleden zeggen dat ze gevaccineerd zijn. Ds. Arie van der Maas schrijft in zijn laatste rondzendbrief “laten we hopen dat er rond Pinksteren meer mogelijk zal worden”. Dit kan ik alleen maar beamen, en tot die tijd zullen de diensten in Kloetinge online zijn. Voor veranderingen hierin verwijs ik naar de nieuwsbrief.

Vooruitkijkend naar Pinksteren hoop ik dat er een dag zal komen, dat de deur van de kerk weer open zal staan. Dat afstand houden niet langer nodig is.  Koffiedrinken weer is toegestaan. Mensen vrij met elkaar kunnen praten, elkaar aanraken. Kortom: het zal feest zijn! Om met de woorden van het bekende Pinksterlied te spreken:

De geest des Heren heeft

een nieuw begin gemaakt

in al wat groeit en leeft

zijn adem uitgezaaid

De Geest van God bezielt

Wie koud zijn en versteend

Herbouwt wat is vernield

Maakt één wat is verdeeld. 

(Lied 686 Nieuwe liedboek, Huub Oosterhuis)

Met hartelijke groet,
Ds. Janneke Herweijer

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.