Ter Weel vraagt vrijwilligers

Bericht van DIAMANT.

Afgelopen weken zijn er tot nu toe 375 mondkapjes, 5 liter handalcohol en diverse veiligheidsbrillen ingezameld voor de huisartsen in Goes. Die waren zeer welkom!

Hartelijk dank voor de gevers!

Heeft u nog mondkapjes of andere beschermingsmiddelen, er is nog steeds een tekort.

Maar er is meer!

Via de gemeente Goes is de volgende hulpvraag binnengekomen bij Diamant.

Zorggroep Ter Weel vraagt vrijwilligers die maaltijden willen bezorgen tussen 11.15-13.00u.
Momenteel is er nog een vaste groep vrijwilligers maar zij verwachten dat daar binnenkort mensen gaan uitvallen i.v.m. leeftijd en gezondheid.
Hiervoor willen zij een vangnet opzetten.
Ze denken zo’n 15 mensen nodig te hebben maar kunnen nog geen toezeggingen doen over wanneer en of ze ingezet gaan worden. Ze zijn erg afhankelijk van de situatie en die kan per dag wijzigen.

Bij het werven van vrijwilligers is het van belang te melden dat ze:
de afstand van 1,5 meter niet kunnen garanderen. Er moet hulp geboden worden bij het openen van maaltijden en het bij de cliënt klaarzetten op tafel
– handschoenen worden meegegeven
– mondkapjes i.v.m. schaarste tot op heden niet
– een eigen auto is noodzakelijk.

Omdat er meerdere mensen nodig zijn wordt deze hulpvraag  bij meerdere kerken uitgezet.

Ter Weel is ook nog bezig met het organiseren van het bezorgen van maaltijden tussen 17.00u.-18.00u. Als ze dit rond krijgen zullen ze ook hiervoor Diamant benaderen.
In de eerste instantie gaan we nu aan de slag om een vangnet op te zetten voor het bezorgen van maaltijden tussen 11.15u.-13.00u.

Heeft u tijd en de moed om dit belangrijke stukje werk te ondersteunen?

Geef uw naam, adresgegevens, telnr. en de dagen dat u kunt, door aan Diamant. info@diamantgoes.nl of bel naar Heleen Slabbekoorn (0646504050), Jan Guiljam (0655771202)

Uw gegevens worden verzameld door DIAMANT en worden daarna doorgegeven aan Ter Weel.  Door opgave geeft u meteen toestemming om deze gegevens te verzamelen en door te geven aan Ter Weel. Deze worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Alvast hartelijk dank.

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.