Taizédienst

Taize-Viering Geerteskerk

De viering van maart 2020 werd helaas afgelast vanwege de lock down. Maar gelukkig staat er weer een viering gepland:

Zondag 7 november om 19:30, Geerteskerk Kloetinge

Houdt u van samen zingen?

Neem dan ook deel aan Zingen in Verbondenheid, dit als voorbereiding op de Taize-dienst. Zangervaring is niet vereist.Zie hieronder informatie over zowel Taize-vieringen als Zingen in Verbondenheid.

Taizé

In het voorjaar en in het najaar is er in de Geerteskerk een viering in de stijl van Taizé. De oecumenische broedergemeenschap in het Franse Taizé is al een halve eeuw bekend als belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren en ook volwassenen uit geheel Europa. De stijl en sfeer van de vieringen van Taizé worden gekenmerkt door eenvoudige liederen op korte teksten, de verstilling en het grote accent op meditatie. De meditatieve liederen helpen om afleidende gedachten tot rust te laten komen en de tekst van het lied tot ons te laten doordringen.

De grondgedachte in de liederen is dat iedereen mee kan zingen. Dikwijls laat Gods stem zich slechts horen in een fluistering, in een ademtocht van stilte. De stilte in een Taizéviering is daarom van wezenlijk belang, er is een korte stilte en een lange stilte van een minuut of acht. Het meditatieve karakter wordt ondersteund door de aankleding van de koorruimte, de liturgische schikking en de kaarsen. Voor meer informatie over Taizé, zie www.taize.fr/nl

Zingen in Verbondenheid: op weg naar de Taizé-viering in Kloetinge

We vervolgen de serie zangavonden van Zingen in Verbondenheid o.l.v. Nico Dekkers, ter voorbereiding van de Taizé-viering, nu gepland op 7 november..

Tijdens de voorbereiding studeren we een aantal Taizé-liederen veelal meerstemmig in; daarbij zal je ook de meditatieve sfeer van Taizé al kunnen ervaren.

Wil je dat meebeleven, kom dan meezingen ! Zangervaring is niet vereist.

Data:    de 5 woensdagen 6, 13, 20 en 27 oktober en 3 november 2021

Tijd:      van 19.30 tot 21.00 u

Plaats: Doopsgezinde Kerk, Westwal 41, Goes.

Kosten: € 15 voor de gehele serie; € 10 voor wie de liederenmap van
van vorig jaar meebrengt; op de eerste avond te voldoen.

Info en aanmelding: graag zo spoedig mogelijk en voor 2 oktober 2021;
en aangeven of je de liederenmap meebrengt. Het is de bedoeling aan de gehele serie deel te nemen. Incidentele afwezigheid in overleg bij aanmelding.

E-mail: of telefoon: Marianne Dekkers 0113 223900

Zingen in Verbondenheid werkt samen met de Doopsgezinde Gemeente en de VVP in Goes.

Informatie: www.dggoes.doopsgezind.nl , www.vrijzinniggoes.nl en www.nicodekkers.nl .

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.