Nieuws van de jeugdclub en kindernevendienst.

 

Cornel Ngaleku Children Centre

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN (NR.36) klik hier CNCC nr 36 .

Beste Ronald en diaconie van de Geerteskerk,

Ik begreep van Piet de Haas dat de opbrengst vanuit de decembercollecte €1400,- heeft opgebracht.
Dit is een prachtig resultaat en een belangrijk fundament voor een kleine bakkerij op het terrein van kindercentrum in Leto
Namens het bestuur van de stichting CNCC wil ik de diaconie heel erg bedanken voor dit initiatief.
Het is echt hartverwarmend, deze steun voor het centrum vanuit een inmiddels jarenlange betrokkenheid van de Geerteskerkgemeenschap
We zijn nog in afwachting van de opbrengst van de actie bij Bakker Boer die binnenkort bekend zal worden.
Ik ga daarna de PZC  laten weten hoe we er met alle bijdragen voor staan en wat dit in concreto betekent voor de kinderen van het centrum

Heel veel dank weer voor jullie collectebijdrage voor de kinderen van het CNCC. Geweldig zulke nieuwe sponsers. Met vriendelijke groeten Piet en Olga de Haas.

Dank en groet
Ane Zandee

 

 

 


Hoi jongens en meisjes
,

De verhalen en liedjes tijdens de dienst in de kerk zijn vaak voor veel kinderen moeilijk te begrijpen. Daarom is er voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar iedere zondag kindernevendienst.
We starten samen met alle grote mensen in de gewone kerkdienst, zodat je al een beetje de sfeer en rituelen kan leren kennen. Na ongeveer een kwartiertje gaan we na een praatje met de dominee naar onze eigen ruimte. Daar wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Vervolgens bespreken we met elkaar wat we ervan kunnen leren voor ons eigen leven, zoals hulpvaardig zijn, samen delen, vriendelijk zijn, aandacht voor elkaar en geloof in God en Jezus. Naast verhalen vertellen doen we ook spelletjes, zingen liedjes en maken knutsels, deze mag je meenemen naar huis om er thuis nog eens over na te praten.
Naast de normale zondagse diensten zijn er ook speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd werken we met projecten rondom een bepaald thema. En op de zondag voor Pasen, Palmpasen, gaan we met versierde takken door de kerk. Ook is er tijdens de Kerst altijd een speciale viering voor kinderen waar we dan een musical spelen.
Tijdens de laatste zondag voor de vakantie nemen we afscheid van de oudste kinderen die de basisschool verlaten, met daarna een afsluitend feest voor alle kinderen.
Lijkt het je leuk om met de kindernevendienst mee te doen, dan ben je van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken!
Voor je jonge broertje of zusje is er crèche tijdens de dienst.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.