Nieuws van de jeugdclub

Kinderactiviteiten

Geertes Jeugd Club aan het woord:

Met de kinderen: Jeugdclub

Op 6 oktober was het jeugdclub. “We hebben soep gemaakt met een soepsteen”, vertelt Pam.
“Jacoline vertelde het verhaal van “de soepsteen” en wij sneden de groenten en draaide gehaktballetjes, alles ging bij de steen in het kokende water.” Het verhaal was dat een man niks had behalve heel veel honger. In een dorpje zaten heel veel mensen bij elkaar maar er stond niks op tafel. De meneer vertelde over de soepsteen, die kon je in het water koken en dan kreeg je lekkere soep!
Dat dat wilde ze wel eens zien. Vervolgens zei de man dat een prei de soepsteensoep misschien nog wel lekkerder zou maken. Nou die had iemand nog wel…. Een ander haalde dan nog maar even een paar wortels en iemand had nog wat gehakt over. “Wij van de Jeugdclub hadden ook allemaal iets meegenomen en zo ontstond onze soep! Met delen maakten we van niets (water en steen) iets !!
Gaaf hè:) en hij was erg lekker.”
“Ook hebben we over het verhaal van het brood en vissen gehad. Om samen brood te delen hebben we dat boven een vuurtje gebakken. Dat smaakte al goed maar gelukkig waren er ook nog marshmallows. En we konden lekker kletsen.” Aldus Judith en Jasmijn.

Kerst en Kinderen

We zijn een gemeente met weinig kinderen maar we schuwen toch niet voor beetje grootste aanpak.

Daarbij zijn vele van ons, ja ook de ”40+ kinderen”, behoorlijk verrijkt met een kinderlijk enthousiasme, waardoor er mooie dingen ontstaan. Het adventsproject betrof dit jaar posters van “glas in lood-ramen” over verhalen van de profeet Micha. Die verlichte ramen plaatsten we in onze kartonnen kerk en elke week kwam er een deel bij. Als laatste ging de ster aan op kerstmorgen.

Ad Beaufort maakte de basis, de nevendienstleiding zorgde voor de stuclaag maar het belangrijkste moest toen nog komen. Trots op de kinderen, die de kerk wekelijks verder verrijkten met hun werkjes uit de kindernevendienst. De kerk blijft nog even staan en wij gaan alvast nadenken over een mooi project met Pasen.

Op kerstmorgen werd ook een prachtig verhaal verteld, met bijbehorende prenten, over een moedige vrouw Varenka. Hoe zij standhield tijdens de oorlog in een barre Russische winter en hoe haar kleine huisje een grote zegen werd voor meerdere mensen. Het leerde ook dat God voorziet op andere manieren dan wij soms zelf kunnen bedenken. Mocht u het gemist hebben, lees het verhaal nog eens terug, echt een aanrader. Natuurlijk maakten we muziek samen met de Geertescantorij.  Niet alles in ging de maat maar de cantorij liet zich niet van de wijs brengen en hielp ons goed mee.

Wij blikken terug op mooi 2019 en kijken graag weer vooruit naar 2020 waar mooie projecten, nevendiensten en jeugdclubs gepland staan. Lijkt het u tof om eens mee te draaien met de jeugd? Dat is het ook, we ontmoeten je graag. Of er nu één kind is of een stuk of twintig we hebben altijd mooie ontmoetingen met persoonlijke aandacht.

Hartelijke groet van de kindervendienst

Cornel Ngaleku Children Centre

NIEUWSBRIEF VANUIT DRIEWEGEN (NR.34) klik hier CNCC34.

Beste Ronald en diaconie van de Geerteskerk,

Ik begreep van Piet de Haas dat de opbrengst vanuit de decembercollecte €1400,- heeft opgebracht.
Dit is een prachtig resultaat en een belangrijk fundament voor een kleine bakkerij op het terrein van kindercentrum in Leto
Namens het bestuur van de stichting CNCC wil ik de diaconie heel erg bedanken voor dit initiatief.
Het is echt hartverwarmend, deze steun voor het centrum vanuit een inmiddels jarenlange betrokkenheid van de Geerteskerkgemeenschap
We zijn nog in afwachting van de opbrengst van de actie bij Bakker Boer die binnenkort bekend zal worden.
Ik ga daarna de PZC  laten weten hoe we er met alle bijdragen voor staan en wat dit in concreto betekent voor de kinderen van het centrum

Dank en groet
Ane Zandee

Project Cornel: bakkerij en de Watoto-bol

Elke dag vers brood van de bakker of wellicht de supermarkt. Bij ons is het heel normaal, maar in Tanzania nog niet. Een nieuwe actie moet daar verandering in brengen.
Op het terrein van het kindercentrum en de daarnaast liggende Maktau-lodge, werkt een enthousiaste kok die naast het koken ook graag brood bakt voor de kinderen. Er is één probleem: hij heeft er nauwelijks faciliteiten voor. Zo ontstond in Nederland het idee om geld te gaan inzamelen, zodat bij het centrum een kleine bakkerij kan worden gebouwd. “De kinderen kunnen dan wat vaker brood eten”, legt Kloetingnaar Ane Zandee van de Nederlandse stichting CNCC uit. “Maar de bakkerij kan ook een functie gaan vervullen voor de lokale bevolking. Het is bovendien de bedoeling dat de bakkerij als een soort leerbedrijf gaat fungeren.”

Ook marketingbureau Wigman/van Dijk uit Kloetinge en Bakker Boer zijn bij het initiatief betrokken geraakt. Bakker Boer speelt een belangrijke rol in de eerste actie waarmee geld gaat worden ingezameld. Er worden in alle vestigingen speciale broden in de vorm van de berg Kilimanjaro verkocht. Van elk brood is 50 cent bestemd voor de toekomstige bakkerij in Leto. “De inschatting is dat daar ongeveer tien- tot vijftienduizend euro voor nodig is”, zegt Zandee. “We hopen dat deze actie een stevige eerste aanzet zal zijn.”

De broden zijn de rest van het jaar te koop. Eind december is duidelijk hoeveel geld de verkoop ervan in het laatje heeft gebracht. “De verwachting is dat er nog meer acties gaan volgen”, zegt Zandee. “We hopen trouwens dat ook in Tanzania zelf middelen beschikbaar worden gesteld.” Dat er vanuit Nederland wat verouderde, maar nog goed bruikbare apparatuur richting het Afrikaanse land gaat, is in elk geval een flinke kostenbesparing. Een toevalstreffer (?) was dat Sjako Boer afgelopen zomer tijdens zijn vakantie Peter Linssen tegen het lijf liep die goed bevriend is met een specialist op het gebied van het opzetten van bakkerijen in Afrika. Hij heeft een ontwerp voor de toekomstige kleine bakkerij in Leto gemaakt. “We hopen dat de inwoners van Zuid-Beveland het broodje massaal gaan kopen”, besluit Zandee. “En in de bakkerswinkels is de groei van het project te volgen”. Ook via de nieuwsbrief van Cornel houden we jullie graag op de hoogte.


Hoi jongens en meisjes
,

De verhalen en liedjes tijdens de dienst in de kerk zijn vaak voor veel kinderen moeilijk te begrijpen. Daarom is er voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar iedere zondag kindernevendienst.
We starten samen met alle grote mensen in de gewone kerkdienst, zodat je al een beetje de sfeer en rituelen kan leren kennen. Na ongeveer een kwartiertje gaan we na een praatje met de dominee naar onze eigen ruimte. Daar wordt een verhaal uit de bijbel verteld. Vervolgens bespreken we met elkaar wat we ervan kunnen leren voor ons eigen leven, zoals hulpvaardig zijn, samen delen, vriendelijk zijn, aandacht voor elkaar en geloof in God en Jezus. Naast verhalen vertellen doen we ook spelletjes, zingen liedjes en maken knutsels, deze mag je meenemen naar huis om er thuis nog eens over na te praten.
Naast de normale zondagse diensten zijn er ook speciale gebeurtenissen door het jaar heen. Tijdens de Adventstijd en de Veertigdagentijd werken we met projecten rondom een bepaald thema. En op de zondag voor Pasen, Palmpasen, gaan we met versierde takken door de kerk. Ook is er tijdens de Kerst altijd een speciale viering voor kinderen waar we dan een musical spelen.
Tijdens de laatste zondag voor de vakantie nemen we afscheid van de oudste kinderen die de basisschool verlaten, met daarna een afsluitend feest voor alle kinderen.
Lijkt het je leuk om met de kindernevendienst mee te doen, dan ben je van harte welkom. Kom gerust een keertje kijken!
Voor je jonge broertje of zusje is er crèche tijdens de dienst.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.