Kerkenraad

Hoi allemaal,

Het is misschien toch wel handig dat ik mij even voorstel omdat dit er in de vergaderingen eigenlijk niet van is gekomen.
Ik ben Piet Nieuwenhuize, en ik woon sinds 1 sept 2013 in de Breitnerstraat te Goes. Ik ben geboren op Yerseke en daar heb ik ook al die tijd gewoond.
Ik ben afkomstig uit een (mossel)vissers familie. Mijn opa en vader waren visser. En nu mijn oudste zoon ook weer visser. Maar ik ben wat dat betreft een buitenbeentje. Toen mijn vader 40 jaar oud was heeft hij de visserij vaarwelgezegd en is gaan werken bij de destijds PTT. In die tijd groeide ik op en ik wilde naar de Visserijschool. Maar als 12-jarig jongetje alléén naar Vlissingen was toch wat hectisch. Dus eerst maar de (destijds heette dat) de MULO doorlopen.
Ik solliciteerde bij de Raiffeisenbank (nu Rabobank) en met avondcursussen en zelfstudie mijn diploma’s behaald.
Op 48-jarige leeftijd behaalde ik nog mijn HEAO-diploma in Breda. Ik heb 5 fusies meegemaakt en op 65-jarige leeftijd werd ik gepensioneerd. Ik ben nu 72 jaar.
In 1972 zijn wij getrouwd. Wij kregen 3 kinderen, 2 jongens en een meisje, maar die zijn dus allemaal de deur uit.
Op 2 juli 2006 is mijn vrouw overleden aan de gevolgen van kanker. Dat was een verdrietige tijd. Ik was lid van de Gereformeerde kerk te Yerseke. Een traditionele gemeente. Ik was 3 of (4?) perioden van 4 jaar diaken en daarna 2 perioden ouderling-Kerkrentmeester.
Ik heb een vriendin Janneke Verschuure, zij woont op Kruiningen.
In januari 2021 werd ik benaderd om Kerkrentmeester van uw gemeente te worden. Ik voel mij heel erg thuis in de Geerteskerk dus heb ik besloten om hierop positief te beslissen. Op deze manier kan ik de kerk ook helpen. Ik heb inmiddels 2 vergaderingen meegemaakt en heb ontdekt dat er véél zaken te doen zijn en dat er véél positief enthousiaste mensen meewerken.
En hier wil ik mijn steentje aan bijdragen.
Als u nog wat van mij wilt weten, vraag gerust, bel of mail maar.
Lieve groetjes van Piet Nieuwenhuize.

Is er nieuws?

Wat de toekomst brengen moge…

We zongen dit lied op zondag 27 december van het vorige jaar, dat inmiddels al weer even achter ons ligt.

We keken vooruit op de toekomst, op hoop en verwachting voor het nieuwe jaar en eigenlijk konden we niet wachten op die nieuwe tijd. Naar het nieuwe normaal?

Of is het meer naar een NIEUW normaal?

Wat zou het mooi zijn als we zouden leren van het verleden en ons gedrag in balans zouden brengen met het goede rentmeesterschap over onze aarde. Een opdracht die we vanaf onze geboorte met ons meedragen.

We lezen het op meerdere plaatsen en we horen ervan. Maar het verleden leert ons helaas ook dat we soms erg ” hard”-leers zijn.

Toch, als ik denk aan de toekomst, ligt er nu een enorme kans. Er is hoop. Laten we dit momentum benutten! Dan is er toekomst.

Ik kan ernaar uitzien, naar een toekomst die vreugde schept, die mensen weer bezielt en op doet staan: samen-leven, delen met de ander, mensgericht, een bloeiende tuin van vrede en recht. Een nieuw normaal!

Wat de toekomst brengen moge..

Op het moment van dit schrijven, sta ik voor een nieuwe tijd en zijn nieuwe chemokuren gestart. Niet gericht op genezing, maar op tijdwinst.

Hierdoor zal mijn gezondheid verslechteren maar is er wel een mogelijkheid de nu weer progressieve ziekte een tijdelijk halt toe te roepen.

Duidelijk is, dat mijn gezondheidstoestand verslechtert en dat ik stap voor stap afstand moet doen van dingen die zo normaal leken.

In overleg met onze predikant en met de waarnemend voorzitter Willem Jan Duininck heb ik besloten, in verband met de gewenste en noodzakelijke continuïteit van het kerkenraadswerk, per heden mijn ambt te moeten teruggeven en daarmee ook de functie van voorzitter van de kerkenraad en de diaconie en het lidmaatschap van werkgroepen, waaronder “Hart en Ziel Kloetinge”.

Ik doe dat met pijn in het hart, maar weet, dat ook zonder mij het werk in goede en vertrouwde handen is en onder Gods zegen door mag gaan.

In die wetenschap kun je loslaten en de toekomst tegemoet treden, wat die ook brengen zal.

Willem Jan Duininck is bereid gevonden om zijn waarnemend voorzitterschap van de kerkenraad om te zetten in een voorzitterschap “Ad interim”, in afwachting van verdere besluitvorming in de kerkenraad.

Op weg naar een nieuw normaal.

Hartelijke groet,
Jaap Hulstein

de Stelle 31
4464 BP Goes
0113-232119
06-29031763

 

                                     STEUNPILAREN GEZOCHT!!

 We kunnen u niet missen……..

Het kerkenraadsteam van de Geerteskerk zoekt:

  1. Een diaken met hart voor de ander, ver weg en dichtbij.
  2. Een ouderling/ kerkrentmeester met passie voor de Geerteskerk, als monument en als rustplaats en bruisend centrum van Kloetinge en onderdak voor haar gemeente.

Wat wij bieden:
– een enthousiast en flexibel team
– aandacht voor zingeving
– korte vergaderingen

  1. Een “huismeester” per 1 april voor het door de week ondersteunen van rouw- en trouwdiensten en concerten

Wat wij hierbij bieden:
– U wordt op handen gedragen.

Ik hoop dat het zo een feest blijft om te behoren bij deze gemeente en deze prachtige kerk.

 

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Uncategorized. Bookmark de permalink.