Kerkenraad

Van de Kerkenraad

Eindelijk vakantie.

Voor velen heeft de vakantie een geheel andere invulling gekregen dan gedacht. De oorzaak is ons allen bekend. Corona gooit op velerlei manieren roet in het eten.  Activiteiten werden verschoven of afgelast en onze persoonlijke actieradius beperkte zich tot de eigen plaats in gezin en bij uitzondering de familiekring.  Sinds kort is, dankzij het goed vasthouden aan de gestelde leefregels in deze tijd, o.a. kerkbezoek weer mogelijk en kunnen we weer, zij het met beperkingen, op vakantie.  Voor velen dicht bij huis of thuis. Maar we voelen ruimte en vrijheid.

Het is fantastisch om mee te maken dat gemeenteleden en kerkenraad samen de schouders hebben gezet onder het vormgeven van de kerkdiensten. Hulde aan de gemeentezangers die de stem van ons allen vertolken tijdens de diensten, hulde aan onze kosters, beamteam, organisten en niet als laatste onze “handhavers” die toch ook in de kerk geen overbodige luxe blijken.

Dit alles overdenkend kwam ik in een gebedenboek, samengesteld door de Societe Lutherienne, een inleidend stukje tegen dat ik hier graag doorgeef:

“Kind: Juli en augustus, twee maanden vakantie……

Lekker doen waar je zin in hebt, fijn!

Ouder: Ik denk dat de zomervakantie er niet alleen is zodat kinderen kunnen doen wat ze willen.

Vroeger was de grote vakantie nog langer. Zo konden plattelandskinderen die hun ouders, die hen in deze drukke periode heel goed gebruiken konden, helpen bij het werken op het land. Niet luieren dus, maar werken! Tegenwoordig is dat niet meer nodig, dankzij de ontwikkeling en vooruitgang van de maatschappij. De vakantie is een periode van rust en vrije tijd geworden, een moment van reizen en op vakantie gaan. Het is niet altijd nodig om ver weg te gaan om nieuwe dingen te ontdekken.  En laten we vooral de mensen niet vergeten voor wie de vakantietijd nog meer eenzaamheid betekent”

“Je kunt je vakantie gebruiken om, zoals de profeet Jesaja het uitdrukt, de plaats voor je tent te vergroten (JES. 54:2) en die tot een plaats van ontmoeting te maken. Je doet verrijkende contacten op met andere mensen en je krijgt nieuwe energie om er weer een poos tegen aan te kunnen”.

Vooruitzicht.

Als u de bijdrage leest van de kerkenraad van de Geerteskerk mogen we niet onvermeld laten dat we, na een lange periode van vacant-zijn, unaniem en van harte – kerkenraad en gemeente – een beroep uitbrachten op Ds. Janneke Herweijer van de PKN te gemeente Schouwen aan Zee, locatie Burgh, die dit beroep aanvaardde. En dat is prachtig nieuws dat we graag met iedereen delen, in- en buiten de gemeente.

Zoals het er nu uitziet zullen we op 20 september aanstaande een feestelijke intrededienst willen houden.

Nadere informatie hopen we in de komende maand aan u door te geven via de site van de kerk en in de Nieuwsbrief. Welke beperkingen onze intentie door corona nader zullen bepalen is nog af te wachten.

We wensen u een gezegde tijd!

Jaap Hulstein, vrz.

 

 

                                     STEUNPILAREN GEZOCHT!!

 We kunnen u niet missen……..

Het kerkenraadsteam van de Geerteskerk zoekt:

  1. Een diaken met hart voor de ander, ver weg en dichtbij.
  2. Een ouderling/ kerkrentmeester met passie voor de Geerteskerk, als monument en als rustplaats en bruisend centrum van Kloetinge en onderdak voor haar gemeente.

Wat wij bieden:
– een enthousiast en flexibel team
– aandacht voor zingeving
– korte vergaderingen

  1. Een “huismeester” per 1 april voor het door de week ondersteunen van rouw- en trouwdiensten en concerten

Wat wij hierbij bieden:
– U wordt op handen gedragen.

Ik hoop dat het zo een feest blijft om te behoren bij deze gemeente en deze prachtige kerk.

Jaap Hulstein. vrz.
Hartelijke groet,

Jaap Hulstein
jbhulstein@kpnplanet.nl

de Stelle 31
4464 BP Goes
0113-232119
06-29031763

Dit bericht is geplaatst in Berichten, Uncategorized. Bookmark de permalink.