Hart en Ziel

Hart & Ziel: Het Mooiste Lied

We zijn op zoek naar verbinding. Vanuit de pijlers: zoeken, vieren en doen kunnen we de verbinding aangaan met elkaar, met de kwetsbare medemens, met de gemeenschap rondom onze kerk én met God. De een zal meer affiniteit hebben met verdiepende activiteiten (Zoeken), de ander met kunst, muziek of kerkelijke vieringen (Vieren) en de derde ervaart verbinding door de handen uit de mouwen te steken (Doen).

Met onze eerste eigen productie, “Het Mooiste Lied”, willen we mensen nader kennis laten maken met Hooglied. Het prachtige en liefdevolle maar tegelijk vaak onbeminde en ongemakkelijke Bijbelboek. Via een expositie en thema-avonden laten we u graag nader kennis maken.

We waren er klaar voor, de eerste echte activiteit van onze Pioniersplek Hart&Ziel. 29 maart zou de officiële start zijn met de opening van de expositie “Het Mooiste Lied”. Een expositie van drie kunstenaars (Jopie Minnaard, Marja de Lange en Frida van Overbeeke) rondom Hooglied met daaromheen een aantal thema-avonden.  We hopen de tentoonstelling later dit jaar alsnog te kunnen openen. We houden u graag op de hoogte via www.hartenzielkloetinge.nl

Pioniersbegeleider Otto Grevink, klik hier voor een directe link.

Mededeling van de predikant.

Hart& Ziel: terugblik meditatieve wandeling

 Op 13 maart hebben 23 deelnemers – ondanks onstuimig weer- de meditatieve wandeling gelopen. Onderweg was er ruimte voor stilte en gelegenheid voor een goed gesprek. De vraag voor onderweg was: uit welke bron heb je het afgelopen jaar je inspiratie gehaald? Naast het gemis van activiteiten, sociale contacten en kerkdiensten leefde bij veel deelnemers ook dankbaarheid voor het behouden van gezondheid en de vrijheid en rust waar er we in Zeeland van kunnen genieten. Ervaringen werden gedeeld en soms waren er onderweg diepgaande gesprekken. Na afloop wachtte er in het Geerteshuis een kop snert om mee naar huis te nemen. Het enthousiasme was groot: voor herhaling vatbaar! 

 Hart & ziel: Opening tentoonstelling ‘ Het hoogste lied’ 

Zodra de coronamaatregelen het toelaten zal de tentoonstelling “Het Hoogste lied” opengaan.  Drie Zeeuwse kunstenaars exposeren hun werk geïnspireerd op het Bijbelboek Hooglied. Jopie Minaard heeft speciaal zes aquarellen gemaakt voor deze tentoonstelling. Ook worden de schilderijen van Marja de Lange geëxposeerd. Voor haar betekende schilderen:  een eigen wereld scheppen met vorm en kleur, losgedroomd van de werkelijkheid. Frida  van Overbeeke exposeert haar beelden in brons, die vooral figuratief van aard zijn.

De tentoonstelling zal te bezoeken  zijn  op zaterdag van 10-16 uur, en op woensdagmiddag van13.30- 16.00 uur.  

 Daarnaast staan er de komende maanden staan er drie avonden op het programma. (Mits de coronamaatregelen het toelaten)

20 mei, Rabbijn Marianne van Praag, over de rijkdom aan Joodse tradities

3 juni, Lied van de liefde, met Liesbeth Franken.  Liesbeth zingt Jiddische en Sefardische traditionals, Franse chansons, en Latijns-Amerikaanse liedjes.

17 juni, Heleen Pasma, verhalen in de kantlijn van de Bijbel.

 Hart & Ziel: Tweede meditatieve wandeling

 De volgende meditatieve wandeling is vanwege de grote  belangstelling al gepland op zaterdag 19 juni om 10.00 uur. Nadere mededelingen volgen nog. 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.