Catachese

Basiscatechese


Elk jaar bieden we als protestantse gemeenten Goes basiscatechese aan kinderen van 10 t/m 12 jaar (groep 7 en 8 basisschool). Desgewenst mogen kinderen uit Kloetinge en s-Heer Hendrikskinderen meedoen. Het lesmateriaal is uit JOB-basics. Dit is een lesmethode die uitgaat van het principe dat je leert met je hoofd, je hart en je handen. Dit betekent dat we in de les verschillende werkvormen gebruiken, waarin we zoveel mogelijk proberen aan te sluiten bij de ervaring van kinderen en de praktijk van alledag. De thema-s die tijdens het catecheseseizoen aan de orde komen, zijn ontleend aan de Bijbel, de traditie van het christelijk geloof en de kerk. Voor het komende seizoen 2019-2020 staan de volgende thema-s op het programma: God, Jezus en de Bijbel. Ook een excursie naar een ander kerkgenootschap of de moskee is opgenomen in het lesprogramma. De begeleiding is in handen van ds. Nelleke van der Linden en Fedor Hamelink.
Data: om de twee weken vanaf begin oktober, op de maandagmiddag van 15.45 uur – ca. 16.45 uur in de jeugdzaal van de Vredeskerk, W.H. v.d. Vegtplein 2 te Goes.  24 april 2020 ronden we in een dienst op zondag voor de oudste groep de basiscatechese af. In september krijgen de basiscatechisanten en hun ouders een persoonlijke uitnodiging in de bus. Graag tot ziens.

Tienercatechese 12 t/m 16 jaar

Wie of wat is God en kun je merken dat die er is? Waarom zou je eigenlijk geloven? Nét zo als mijn ouders en opa en oma, of wil ik het anders? Wat doen we op zondag in een kerkdienst en waarom doen we dat zo? Hoe kan ik een beetje leuk leven en toch ook goed leven? Een aantal vragen waar tieners mee zitten waar ik met jullie op in wil gaan. En daarbij wil ik jullie ook het één en ander uitleggen en vertellen. Wat we doen, sluit aan op wat verteld is in de basiscatechese, maar je kunt ook komen zonder dat je die gedaan hebt. De bedoeling is dat we 1 x per 2 á 3 weken bij elkaar komen en tieners uit Kloetinge en s- Heer Hendrikskinderen zijn ook welkom! In september krijgen jullie en je ouders allemaal een persoonlijke uitnodiging. De eerste keer bespreken we op welke dag en tijd we dit het beste kunnen doen. Wil je nog meer weten, mail dan naar mij op of bel naar 0113-603884, ds. Janos.
Waar: Vredeskerk, W.H. van de Vegtplein 2 in Goes
Wanneer: dinsdag 17 september om 19.30 uur (1e keer)
Opgave: per mail:

Belijdeniscatechese

Ieder jaar is het mogelijk om Openbare geloofsbelijdenis af te leggen. Er is op dit moment geen vaste groep, maar individuele begeleiding is altijd mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Organisatie, Uncategorized. Bookmark de permalink.